skip to Main Content
06-16661170 info@wiesvanolst.nl

Volg het pad van je ziel

Volg het pad van je ziel. Jouw ziel weet de weg. Die indruk maakt het boek ‘Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde’ op mij.

Bij de geboorte van PK (de hoofdpersoon) voorspelt een astroloog: “ hij zal trouwen met een meisje dat niet uit deze stam komt (de laagste kaste ‘de onaanraakbaren’, in India), niet uit het dorp, niet uit de streek, niet uit de provincie, niet uit de deelstaat en ook niet uit ons land. Je hoeft niet naar haar op zoek te gaan, ze zal jou vinden… Jouw aanstaande vrouw is muzikaal, eigenaar van een jungle en geboren onder het sterrenbeeld Stier. “

Deze profetie blijkt helemaal te kloppen en PK fietst, na Lotta uit Zweden ontmoet te hebben, op de fiets naar Zweden waar hij met haar een leven opbouwt.

Wat ik zo mooi vind aan het verhaal is dat PK uit India ondanks veel tegenslagen en ongelofelijk veel hulp inderdaad trouwt met Lotta uit Zweden.  Als het in je zielenplan staat dan kan jouw plan lukken en werken om het zo te zeggen de sterren mee. Ik zie (als zielsregressietherapeut) voor mijn ogen dat zij samen bij het plannen van hun leven voordat ze naar de aarde gaan afgesproken hebben om met elkaar te trouwen. Hoe onwaarschijnlijk ook. Dat geeft mij vertrouwen in mijn eigen zielenplan. Ik mag goed luisteren naar de ingevingen en aanwijzingen die ik krijg. PK dreigt vele malen zijn reis op te geven, maar toch lukt het. Er zijn tegenslagen, maar er is ook ongelofelijk veel hulp in de vorm van slaapplaatsen, eten en drinken dat hij aangeboden krijgt.  Hij verdient zijn geld met het tekenen van portretten. Ook in de uitoefening van dat  beroep blijft hij bij zichzelf. Hij maakt daarin zijn talenten waar.

Ik vind het boek een mooi voorbeeld hoe vertrouwen in je zielenplan, in dit geval voorspeld door een astroloog, resultaat geeft. Je mag de reis natuurlijk wel zelf maken en goed luisteren naar de aanwijzingen die je krijgt. Als ik zelf een nieuw project aanvang omdat ik het gevoel heb dat ik dat wil doen, is het altijd mooi om te merken dat anderen reageren met: “wat een goed idee” en dat ik ook anderszins hulp kan ontvangen.

Ik hoor graag wat jou aanspreekt in het boek als je het hebt gelezen.

Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde. Ongelofelijk maar waar gebeurd. Boek geschreven door Per J. Andersson. 2018 Meulenhoff Boekerij bv, Amsterdam.

Back To Top